Sándor zsákban hozza a hideget

2016.03.18. 13:43 Módosítva: 2016.03.18. 13:47

Az OMSZ előrejelzése szerint idén Sándor, József és Benedek nem a meleget, hanem a hideget hozza a zsákjában. Pénteken azaz Sándor napján még akár 16 fok is lehet napközben, de József napján szombaton megérkezik az Északkelet-Európában felhalmozodott hideg, száraz levegő, aminek következtében Benedek napján hajnalban nagyon hideg lesz az országban.

kep2
Fotó: met.hu

De nézzük részletesen:

Péntek estétől északon már megnövekszik a felhőzet, szombaton a gomolyfelhők mögül azért még az ország nagyobb részén kikacsintgat a nap. A Duna-Tisza közén azonban zápor, a magasabban fekvő tájakon pedig hózápor is lehet. Hajnalban mínusz 1 - 4, napközben 8-14 fok várható.

Vasárnap hajnalban mínusz 3 - 2 fok lesz, aztán felhős idő lesz, több-kevesebb napsütéssel, és helyenként záporral. A nyugati, délnyugati szél az ország északi felén erős lesz, napközben 9- 15 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn, a csillagászati tavasz kezdetén felhős-napos időszakok váltják majd egymást és elszórtan záporra is számíthatunk. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9-14 fok között várható.

Úgy tűnik, hogy a meteorológiai tavaszra még jó ideig várnunk kell, az Időkép egyelőre ezt a választ mutatja:

kep3
Fotó: Időkép