Kiürítették az orosházi kórházat

2016.03.18. 11:47 Módosítva: 2016.03.18. 15:20

Kiürítették az orosházi városi kórházat péntek délelőtt - közölte az MTI. A rendőrségre délelőtt érkezett egy bejelentés, hogy bomba fog robbanni az orosházi kórházban. A rendőrök értesítették a kórház vezetőit, akik kiürítették az épületet.

A betegek többségét kivitték a kórtermekből, őket a kórházhoz érkezett buszokban helyezték el, de az utcán is sokan várakoznak. A legsúlyosabb pácienseket nem mozdították el a helyükről, a környezetüket az elsők között vizsgálták át a bombakereső szakemberek.

A Beol.hu szerint nem találtak bombát a rendőrök.

Az idős betegeket a Teréz és az Ezüst Fenyő Idősek Otthonába vitték buszokkal. A kórházban, ahol több műtét is folyt a riadó idején, 300 beteg tartózkodott - tudta meg a portál.

Az OrosCafé Facebook-oldalán megjelent fotó szerint rengetegen várakoztak az utcán, köztük orvosok, ápolók, hordágyon fekvő betegek.

Még déli 12 órakor is városszerte hallani lehetett a szirénákat - jelentette a Beol.hu. A tudósító nem sokkal később megtudta azt is, hogy a robbantással fenyegetőző ismeretlen személy egy férfi.

Beindult a szülés egy kismamánál

A Beol szerint egy kismamánál, akit korábban a Teréz utcára elszállítottak, beindult a szülés, ezért az egyik szülész-nőgyógyász kíséretében visszaszállították a kórházba. Úgy értesültünk, nem lépett fel nála komplikáció, megfelelő orvosi ellátás mellett várta gyermeke érkezését, egy kisfiút, aki a Marcell nevet kapja.

Dr. Duray Gergő a kórház főigazgatója az OrosCafénak elmondta, közel 40 perc alatt ürítették ki az épületet, kivéve az intenzív és krónikus osztályt, mert ott olyan súlyos betegek is vannak, akik nem mozdíthatók. A tűzszerészek az épület átvizsgálását itt kezdték meg.

Visszaállt a rend

A rendőrök befejezték az épület átvizsgálását 13 órakor, az élet visszaáll az eredeti kerékvágásba. Az Orosházi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást.

Greksza Lászlóné ápolási igazgató délután fél 3-kor megerősítette: minden beteget elhelyeztek, elcsendesedett a kórház és környéke.