Maradnak a győri sebészek

2016.04.01. 09:43

Februárban arról írtunk, hogy tizenöt sebész akart felmondani a győri Petz-kórházban, mert elakadtak a tárgyalások béreik emelésével kapcsolatban. 

˝Titkos szavazás során tízen szavaztak a felmondás benyújtása mellett, öten pedig ellene. Mivel közös megegyezés nem született, ezért úgy döntöttünk, nem nyújtjuk be lemondásunkat közalkalmazotti munkaviszonyunkról˝ - idézte a Kisalföld.hu a sebészek friss közleményét.

Másfél hónapja még azt írták, hogy csak akkor vonják azt vissza, ha március 31-ig megoldás születik az ügyükben, a határidő lejárt.

Közleményben mondták ki döntésüket, ami így kezdődik: „Januári beadványunkat, amelyben méltányos béremelést kértünk, a kórházi menedzsment elutasította. A tárgyalásokra, konszenzusos megoldásra általunk szabott határidő március 31-ével lejárt. Ez idő alatt tárgyalás nem volt, a menedzsment részéről a probléma megoldására irányuló erőfeszítést nem láttunk."

Annak ellenére, hogy maradnak, „álláspontunk, véleményünk az egészségügy jelenlegi helyzetéről, munkahelyünk viszonyairól semmit sem változtak. Célkitűzéseink elérésére más módon fogunk erőfeszítéseket kifejteni." Azt is kijelentik, hogy a beadványt aláírók egymással szolidárisak, ha bárkit a korábbi beadvány aláírásáért vagy egyéb (ezzel összefüggő) indokok alapján hátrányos megkülönböztetés, büntetés ér, esetlegesen közalkalmazotti jogviszonyát megszüntetik, állásából felfüggesztik, akkor valamennyien megszüntetik jogviszonyukat.