Felépítette a Fradi-stadiont, most ott tartotta a lagziját

D  YT20140604014
2016.04.04. 13:51

Vasárnap tartotta esküvőjét Fürjes Balázs, a kiemelt jelentőségű budapesti beruházások kormánybiztosa.

A magánrendezvényen számos politikus is részt vett. A meghívottak között volt többek között Tarlós István főpolgármester, Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és a Fradi elnöke, valamint Deutsch Tamás, a Fidesz európai uniós képviselője.

A templomi esküvő után a lagzit a Fradi-stadion, azaz a Groupama Aréna rendezvénytermében tartották.

A fővárosi kiemelt beruházások biztosaként Fürjes Balázs irányította a Fradi-stadion újjáépítését is. 2014-ben, a sportkomplexum átadásakor azt nyilatkozta: hogy

csodálatos kaland és nagy harc volt a szervezés, amelynek gyümölcse az, hogy a közönség birtokba veheti a létesítményt.

Az építéskor külön gondoltak az esküvőkre is. Az Aréna honlapja szerint a stadionban a különleges építészeti megoldásoknak köszönhetően közel 900 parkolóhely, és több, 50-től 1500 főig terjedő vendégsereg befogadására alkalmas rendezvényterem található.

Az ötcsillagos, teljes körű vendéglátás mellett a Groupama Aréna élményprogramokkal is próbálja még vonzóbbá tenni a nagy napot: vendégek stadiontúrán vehetnek részt és az első tánc pedig a pálya közepén zajlik. Extra 60 ezerért pedig profi fotós készít képeket az öltözőben, a kispadon, vagy ahol a friss házasok kérik.

Megkérdeztük a kormánybiztost, valamint a Groupama Aréna rendezvényszervezői irodáját, hogy a piaci áraknak megfelelő fizetési feltételek mellett szervezték-e meg a stadionban a lakodalmat.

Fürjes rövid közleményében azt válaszolta, hogy „a 2014-ben átadott, rekordgyorsasággal felépült Groupama Aréna működtetésére egyetlen forint közpénzt nem költenek, és nem is fognak. A működtetést magáncégként, az FTC-nek fizetett bérleti díj ellenében a Lagardère Unlimited Stadium Solutions Kft. (LUSS Kft.) végzi. A stadion mint rendezvényhelyszín bárki által igénybe vehető. Fürjes Balázs családja piaci áron vette bérbe a helyszínt, stadiontúrák, fotózás és bármilyen más extra szolgáltatás nélkül."

Fürjes Balázst 2011-ben nevezték ki a hárommilliárd forintnál nagyobb, állami részvétellel zajló budapesti építkezések biztosává, nemrég pedig ő lett a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó pályázat kormányzati felelőse is.

Borítókép:  Fürjes Balázs újságíróknak mutatja be a Groupama Arénát a megnyitó előtt. MTI / Illyés Tibor