Hidegfront, felhők, talaj menti fagy jön a héten

2016.04.19. 06:50
Kedden az ország északi felén fokozatosan csökken a felhőzet és többórás napsütés várható. Délen estig még gyakran erősen felhős lesz az ég. Zápor elszórtan fordulhat elő. Délelőtt megerősödik az északnyugati szél, és mérséklődik a meleg: délután már csak 15 és 21 fok várható, hidegfronti hatás lesz, írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Szerdán szikrázóan napos, friss időre számíthatunk. Az északnyugati szél erős marad, a középső és a nyugati tájakon továbbra is lehetnek viharos széllökések. Reggel 7, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök reggelre nagyon alacsonyra süllyed a hőmérséklet: 2 méteres magasságban +3 fok körüli érték várható, ami azt jelenti, hogy a talaj mentén többfelé fagyni fog. Délután 17 fok köré melegszik a levegő. Sokat süt majd a nap, alig lesz felhő az égen.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon néhol már kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az élénk délnyugati szél melegebb levegőt hoz magával: 20 fok körül alakul a maximum.

Szombaton eleinte csökken, majd délutántól ismét megnövekszik a felhőzet. Főleg délutántól, estétől lehet eső, záporeső. 14–20 fok között várható a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé, több alkalommal valószínű eső, zápor. Az északi szél megerősödik. Tovább csökken a hőmérséklet.