Egy tanulságos történet arról, miért nem érdemes kicsiben lopni

2016.04.27. 07:41

A debreceni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a nőt és társát, akik úgy kötöttek sportfogadásokat, hogy azokat nem fizették ki. A nő azzal magyarázta a pénz eltűnését, hogy kirabolták.

Az ügy előzménye, hogy egy lottózóban dolgozó férfi a rendőröknek április 25-én reggel szólt, hogy Debrecenben, a Poroszlay úton munkatársát az utcán kirabolták és több százezer forint készpénzt vettek el tőle.

A rendőrök azonban kiderítették, hogy a nőt nem rabolták ki, viszont ő nagyon is sáros. Április 22. és április 24. között a munkahelyén több alkalommal olyan sportfogadásokat kötött, amelyek ellenértékét nem fizette ki. Ezenkívül a nő egy, évek óta a lottózóban vásárló férfival, Cs. Krisztiánnal közösen szintén ilyen fogadásokat kötött. A megalapozott gyanú szerint B.-né B. Katalin a fogadások előtt munkahelyéről több száz ezer forintot is ellopott. Az 51 éves nő, hogy leplezze a pénz eltűnését azt mondta munkatársának, hogy kirabolták, a férfi ezt elhitte, ezért tett bejelentést a rendőrségen. 

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 29 éves Cs. Krisztián ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, míg B.-né B. Katalin ellen sikkasztás bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja folytatja a nyomozást. Mindketten szabadlábon védekezhetnek.