Gyurcsányék lefújták a majálist a Városligetben

2016.04.29. 14:39
Nem tart majálist a DK vasárnap a Városligetben, mivel a főváros a párt szerint politikai okokból megemelte a területbérleti díjat háromszorosára. Az MSZP viszont majálisozik ezerrel, és az egyik fő szónokuk a PM-es Karácsony Gergely lesz.

Szomorú hírt kell most közölnünk Gyurcsány Ferenc rajongóival. Ezúttal május elsején nem lesz DK-majális a Városligetben, a párt lefújta a rendezvényt.

De nyugalom, nem arról van szó, hogy a politikusok belefáradtak volna a lakossággal való kapcsolattartásba, vagy Gyurcsány Ferenc ne akarna beszédet tartani. A Demokratikus Koalíció a megemelt területbért nem kívánja kifizetni.

A Városliget Zrt. úgy döntött, hogy brutális áremelést hajt végre a területbérletekben.

A DK-tól megtudtuk, hogy háromszorosára emelték a díjakat, és a párt "nyilvánvalóan politikailag motivált áremelésnek" tartja a dolgot. "Az ünnep szellemiségét azonban a legkorruptabb bűnszervezet sem tiporhatja el" - közölte a párt. Így Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, aki tavaly a majálison a legszegényebbeknek ingyen vizet és ingyen áramot ígért, sajtónyilatkozatot tart.

Az MSZP Karácsony Gergellyel majálisozik

A szakszervezetek és az MSZP viszont továbbra is készül a majálisára. Érdekesség, hogy a szocialisták rendezvényén a nagy színpadon az egyik fő szónok Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere lesz.

Mivel a zuglói MSZP-nek a napokban elég fagyossá vált a viszonya Karácsonnyal, a pártban sokan értetlenséggel fogadták, hogy Tóbiás József pártelnök miért hívta meg a szocialisták színpadára a PM-es politikust. Úgy tudjuk, a zuglói MSZP-sek fejében megfordult, hogy bojkottálják is az egész majálist.

Karácsony mellett beszédet mond Tóbiás József elnök, Kunhalmi Ágnes budapesti elnök.