Toroczkai mégis igent mondott Vonának

2016.04.29. 10:41

Vona Gábor, a Jobbik elnöke az N1Tv-nek nyilatkozva jelentette be, hogy milyen alelnökökre számít a jövőben, hogy kikkel szeretne együtt dolgozni az elnökségben.

Mielőtt neveket sorolt volna, megdicsérte a Jobbik azon jelenlegi alelnökeit, akik "úriemberként viselkedtek (...) csendben maradtak", amikor Vona elmondta, kiket szeretne és kiket nem szeretne látni a tisztújítás után az elnökségben, amikor a sajtó folyamatosan ezen csámcsogott. Így rájuk továbbra is számít. Az úriemberek Volner János, Z. Kárpát Dániel és Sneider Tamás.

Akikre nem számít: Novák Előd, Szávay István és Apáti István. Közülük Szávay már bejelentette, hogy elfogadja Vona döntését, és nem indul el alelnöknek, Novák és Apáti azonban jelen állás szerint meg fogják próbálni.

A másik három politikus, akiket szeretne, ha elindulnának alelnöknek, az a három jobbikos polgármester: Janiczak Dávid, Ózd, Fülöp Erik, Tiszavasvári és Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere.

Az újdonság, de nem meglepetés Toroczkai, hiszen ő korábban azt írta Facebook-posztjában, hogy elsőre visszautasította Vona felkérését, de Vona most azt mondta, a harmadik megkeresésre végre igent mondott Toroczkai.

Plusz egy jelölt: Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei szervezetének elnöke is indul a párt országos alelnöki tisztségéért. Közleményében azt írja, már 2009-ben is indult és tisztességes eredményt ért el, de belátta, akkor még túl fiatal volt. Na, de majd most!