Egyre olcsóbb a Csipak-villa, már 600 millióért hirdetik

2016.05.17. 14:01

A Világgazdaság értesülése szerint nem kelt el a március közepén még 831 millió forintért meghirdetett Csipak-villa, így most 600 millió forintra vitte le a luxusvilla árát a felszámoló Tax-Audit Kft.

P1080263
Fotó: Földes András

A hármashatár-hegyi, 7500 négyzetméteres telken lévő villa ügyét az Index tárta fel négy éve. Cikkeinkből kiderült, hogy a Belváros vezetésével régebben közeli kapcsolatot ápoló Csipak mindenfajta engedély nélkül elfoglalta a budai erdő egy részét, és oda építette villája egyik szárnyát. A telek kétezer négyzetméterrel nagyobb a telekkönyvben szereplő méreténél, és belelóg a természetvédelmi körzetbe.

A jövendőbeli tulajdonosnak nem lesz könnyű helyzete, ugyanis a villa 55 százalékos készültségben van, ráadásul a környezetvédelmi hatóság által előírt kárelhárítás költsége 300-400 milliós pluszköltséget jelenthet.  Az ingatlanra továbbá 2,7 milliárdos jelzálog van bejegyezve.

További problémát okozhat, hogy akár bontást is elrendelhetnek rajta, mivel az ingatlan az engedélyektől eltérően 15,5 méterrel beljebb épült az utcafronttól, továbbá az épület és a garázs összesen 2316 négyzetméternyi területet vett el a szomszédos állami tulajdonú erdőből, amely ráadásul Natura 2000 védettségű terület.

A Fashion Street tulajdonosaként ismert Csipak első fokon egy év börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve természetkárosítás miatt. Csipak korábban jó viszont ápolt Rogán Antallal, de az érdekeltségébe tartozó Immobilia Zrt.-vel 2008-ban − Rogán polgármesterségének ideje alatt − 50 évre szerződés kötött szerződést 8 év után nemrég felbontotta az önkormányzat.