Több mint fél éve ül előzetesben, mert ellopott egy kakaós csigát

kecskemet
2016.05.21. 17:07

„Béla egy kakaós csigát lopott el tavaly októberben, amiért már másnap elkapták. Bélának priusza is volt, az édesanyja elmondása szerint 16 évesen egy kortársától memóriakártyát vett el. Mindkét esetben rablás miatt emeltek vádat, mivel a fiú erőszakoskodott is" - írja riportjában a Magyar Narancs.

A lap ott volt a kecskeméti járásbíróságon a fiú tárgyalásán, amit elnapoltak, mivel a sértett, − a bolt biztonsági őre, akinek Béla megszorította a csuklóját, amikor az a ruhájánál fogva próbálta a boltban tartani a lopott kakaós csigával − nem jött el a tárgyalásra. A Bács-Kiskun megyei főügyészség három hete emelt vádat ellene rablás miatt, mivel tettlegességig fajult a biztonsági őrnek való ellenállása.

„A főügyész végrehajtandó fogházat indítványozott , és azt, hogy a korábban jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést is le kelljen töltenie Bélának" - írja a lap.

A hosszabb riportból részletesebben derül ki, hogyan hullik Béla családja darabjaira: édesanyja nyilatkozott a lapnak arról, hogy fia hét hónapja van előzetesben, a lánya most decemberben halt meg, élettársa inni kezdett, házukat széthordták. 

(Borítókép: Kecskemét Mezeiváros. Fotó: Google Street View)