Akár 30 fok is lehet a hétvégén

2016.05.26. 16:55

Vasárnap akár 30-31 fokig is emelkedhet a hőmérséklet a legmelegebb órákban, derül ki az Időkép előrejelzéséből. A meleget elszórtan egy-egy zápor, illetve zivatar enyhíti majd.

Pénteken napos idő várható, de a késődélutáni órákban nyugat felől a Kisalföld és az Alpokalja fölé intenzívebb zivatarok érkezhetnek, írja a Met.hu is. Az északnyugati országrészben így kis valószínűséggel 80 km/h feletti szélroham, felhőszakadás és nagyobb méretű jég is kialakulhat. Ezek a zivatarok az esti órákban gyengülni fognak majd. Az országi északi részén kisebb valószínűséggel szintén kialakulhatnak zivatarok a délutáni és az esti órákban.

Szombaton is meleg, nyárias időre lehet számítani: délután helyenként akár harminc fokot is mérhetnek majd. A szél mérsékelt marad. Az északi és északnyugati országrészben szórványos esőzésekre lehet számítani.

Vasárnap már akár a 30-31 fokot is elérheti a hőmérséklet. Napközben helyenként kialakulhat egy-egy zápor, majd estére már zivatarok érkezhetnek, közben északnyugaton feltámad a délkeleti szél, így a jövő hét valószínűleg esőzésekkel indul majd.