Tömegverekedésbe torkollt a matyóföldi búcsú

2016.06.03. 20:34

Mezőkövesden, Matyóföld fővárosában minden évben megrendezik Jézus szentséges szívének buzgó zarándokünnepségét, amihez nyolc napos lelkigyakorlat is kapcsolódik. A vallási eseményt vásári mulatság is kíséri, ezzel azonban idén némi probléma akadt, adta hírül a Szabolcs Online.

Hétfőn vidámparkosok érkeztek a helyszínre, de szerda estig sem tudtak megegyezni, ki hova állítsa fel dodzsemét, körhintáját. A vállalkozók addig-addig feszítették egymás idegein a húrt, míg szerda este valami eltört, mint hurkapálca a céllövöldében: tömegverekedés robbant ki. A komolyra forduló bunyónak végül a helyszínre érkező rendőrök, valamint különféle őrző-védő szolgálatok emberei vetettek véget. Eddig 12 ember ellen indult eljárás, felfegyverkezve elkövetett, csoportos garázdaság miatt.

matyo index 2011 mm 01 (1)

Mivel Mezőkövesden szeretjük a rendet, így két vállalkozóval szerződést bontottunk, a harmadikkal meg sem kötöttük,

mondta el Szobonya Sándor, a Mezőkövesdi VG Zrt. vezérigazgatója, hogyan sikerült ügyesen elsimítani az érdekellentéteket.

Jó hír a matyóföldre látogatóknak, hogy a vasárnapi körmenet után nem maradnak vásárfia és kikapcsolódás nélkül, egy új vállalkozó ugyanis egy kisebb vidámparkot telepít majd, néhány játékkal, és megtekinthetik a Jézus Szíve templom egy-egy szentet ábrázoló új, színes üvegablakait is. A Szív Búcsú egyébként vasárnap 10 órakor kezdődik.