Saját weboldallal készül a kvótanépszavazásra a kormány

2016.06.04. 16:23

A kormány tájékoztató honlapot indít a kényszerbetelepítésről szóló népszavazásról – írja az MTI. Erről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélt nekik, aki szerint a nepszavazas2016.kormany.hu-n megtalálhatók a kormány által fontosnak ítélt információk a brüsszeli javaslatról, és hogy a kormánynak mi ezzel a baja.

A honlapon olvasható menüpontok beszédesen össze is foglalják a kormány politikai-biztonsági-gazdasági kifogásait:

  • Brüsszeli nyomásgyakorlás
  • A betelepítés veszélyei
  • Munkahelyek és demográfia
  • Egyre nagyobb bevándorlási nyomás

"Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből" – mondta Dömötör Csaba államtitkár.

"Csubakka egy wookie a Kashyyyk bolygóról. De Csubakka az Endor bolygón él. Gondolják csak meg; ennek nincs értelme!" – mondta Johnnie Cochran ügyvéd.

Emlékeztetőül: a kormány népszavazási kérdése így szól:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Hogy pontosan mikor lesz a szavazás, még nem tudni, de május végén egy magánszemély menetrendszerűen megtámadta az azt elrendelő határozatot az Alkotmánybíróságnál, így a kormánynak kedvezőtlen augusztusi uborkaszezon helyett várhatóan őszre tolódik az időpont.