Házilag barkácsolt hangtompítót tartott a debreceni férfi

2016.06.05. 09:51

Százszámra voltak lőszerek abban a józsai családi házban, amit a debreceni nyomozók lefoglaltak, tulajdonosával szemben pedig eljárást indítottak – írja a police.hu. A Debreceni Rendőrkapitányságra június 3-án jelentette be valaki, hogy egy férfi a Debrecen-Józsán található családi házában engedély nélkül lőfegyvereket és lőszereket tart. A rendőrök ezután átkutatták a gyanúsított házát.

B. László hálószobájában négy maroklőfegyvert találtak. A nyomozók átvizsgálták a pincét és a garázst is, ahol egy működésképtelen, de nem hatástalanított antik karabélyt, két légfegyvert, egy házilag készített hangtompítót és egy 0,22-es kaliberű puskát, valamint egy hűtőszekrényben több száz lőszert is találtak. A nyomozók összesen 853 darab 0,22-es kaliberű lőszert, valamint 1746 darab különféle méretű lőszert, azaz összesen 2599-et, és a fegyvereket lefoglalták.

B. Lászlót ezután előállították és gyanúsítottként hallgattak ki. Az 56 éves férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás, szabadlábon védekezhet.