Magyar Nemzet: Orbánnal és Rogánnal beszél Spéder a lefoglalt hangfelvételeken

2016.06.21. 14:23 Módosítva: 2016.06.21. 20:50

A Magyar Nemzet Online a nyomozás menetét jól ismerő, megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, hogy olyan hangfelvételeket foglaltak le Spéder Zoltán érdekeltségeinél tartott házkutatások során a rendőrök, amiken Orbán Viktor kormányfővel és Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével tárgyal.

Június 8-án a rendőrök a Magyar Posta és az FHB több helyszínén is iratokat foglaltak le, a Készenléti Rendőrség nyolc nyomozója pedig nyolc órán keresztül vizsgálódott Spéder Zoltán budai házában.

Az MNO már hétfőn is arról írt, hogy a házkutatások során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseket tartalmazó adathordozókat találtak, akkor azonban még nem közöltek konkrét neveket. A lap szerint a felvételeket a vállalkozó házában foglalták le. A rendőrség nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt, mint írták, folyamatban lévő nyomozás miatt nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.

Az FHB-Posta-Takarékbank együttműködés kapcsán három konkrét ügyben folyik nyomozás:

  • miként vett 49 százalékot a Magyar Posta az FHB Kereskedelmi Bankban?
  • hogyan adta el a Magyar Posta a pénzszállító cégének egy részét a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó FHB Jelzálogbank Nyrt.-nek és a Takarékbank Zrt.-nek?
  • ki járt jól a Magyar Posta és az FHB által közösen megvásárolt Díjbeszedő-csoport érdekeltségeivel? 

A lap információi szerint a nyomozás nem hűtlen kezelés, hanem csalás gyanújával indult. Eközben adóvizsgálat is folyik a CEMP médiacsoportnál.

Az Indexet kiadó CEMP és az FHB tulajdonosi köre között átfedés van, és mindkét cégben Spéder Zoltán az igazgatóság elnöke.  • Tippek
  • Hírek