BRFK: Nem sérült a ligetvédő aktivista válla

2016.06.27. 19:34 Módosítva: 2016.06.27. 22:45

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint nem volt csontsérülése a ligetvédők vasárnapi akciója közben előállított aktivistának, és maga is úgy nyilatkozott, hogy nem sérült meg a válla.

nol.hu korábban azt írta:  Sebestyén Eszter aktivistának letört egy darab csont a vállából, miközben a rendőrök előállították és betuszkolták egy autóba. A lap állítása szerint ezt egy röntgenfelvétel is bizonyítja.  

A BRFK közleménye szerint az aktivista ellenállt az intézkedésnek, így vele szemben

a szükséges mértékben testi kényszert alkalmaztak.

Mivel ez után csuklójában és jobb vállában fájdalmat érzett, a mentők orvosi vizsgálatra vitték, de a vizsgálatok nem mutattak ki csontsérülést, illetve törést.

Sebestyén Eszter panasszal nem él, és úgy nyilatkozott, hogy előállítása alatt sérülése nem keletkezett, írta a BRFK. Az aktivista ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, amelyben kihallgatták.

Az aktivista  egy papírsablon segítségével azt a feliratot szerette felfújni a járdára, hogy " Például itt is állhatna egy fa".  Egy biztonsági őr azonban hátulról karjánál fogva elrántotta az aktivistanőt, és kicsavarta kezéből a festéket, majd eltépte a felirat sablonját is.  A ligetvédők kihívták a rendőröket, a rendőrök azonban előállították az aktivistanőt, mert állításuk szerint magánterületet rongált meg 1500 és 15000 forint kárt okozva.  kihallgatták.