Államtitkár ilyen harciasan még nem védte hiányos vagyonnyilatkozatát

2016.07.05. 21:53 Módosítva: 2016.07.06. 08:57
Tasó László szerint a magyar válogatott sikere a foci-Eb-n még egy darabig fékezi az indulatokat, de hamarosan jön a kormány elleni újabb "támadássorozat". A politikus úgy látja, hogy éppen a "kommunista koreográfia" szerint próbálják lejáratni, pedig az ő vagyonnyilatkozata mindenben megfelelt a valóságnak. A közlekedésügyi államtitkár sajnos téved.

Tasó László fideszes országgyűlési képviselő és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára éveken át úgy töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, hogy kifelejtett értékes földeket és több millió forint agrártámogatást - írtuk a Direkt36 cikke alapján. 

A politikus a Direkt36 nyomozását egy idő után fizetett provokációnak nevezte, kedd este pedig a Facebook-oldalán fakadt ki a vagyonáról szóló érdeklődés miatt. 

Korábban a választások előtti évben, de most már a ciklus felénél beindították a kommunista koreográfia szerint működő lejárató hadjáratot

- írta Tasó, aki szerint "ma minden határon túlment" az Index és más orgánumok "bandája". 

"A családi házunknál Nyíradonyban zaklatták a feleségemet és véletlenül az évek óta velem haragban álló, kukkoló szomszédomat kérdezték felőlem. Zaklatták az utcán a helyieket, akiknek kevés információjuk volt a gátlástalan akcióról" - írta az államtitkár abban a Facebook-bejegyzésben, amelyet tíz perccel a publikálása után letörölt, de a Népszabadság még előtte észre vette. 

Az Index stábja kedden valóban Nyíradonyban forgatott, helyieket kérdeztünk, hogy mit gondolnak a választott képviselőjük hiányos vagyonnyilatkozatáról. A politikus feleségével is beszéltünk, miután odajött hozzánk, nem zaklattuk, a vele készült beszélgetést nem rögzítettük. Érdekesség, hogy

miután becsöngettünk Tasó házába, pillanatok alatt megjelent egy rendőrautó, és igazoltattak minket.

A hatóság azzal indokolta az intézkedést, hogy fokozott ellenőrzés van az országban. A jelenetet természetesen rögzítettük, hamarosan megmutatjuk.  

Nem sokkal azután, hogy Tasó törölte a több oldalas Facebook-bejegyzését, közzé tett egy rövidebbet is. "A korábbi cáfolatot tartalmazó közlést nyomatékosítva megerősítem, hogy a január 28-án határidő előtt leadott vagyonnyilatkozatomban közölt adatok helytállóak, azokat előre megfontolt szándékkal meghamisító állítások pedig valótlanok" - írta a második posztjában. 

A politikus a róla szóló cikkek és a foci-Eb között egyébként szoros összefüggést lát, nem is akármilyet: 

A Nemzeti Labdarúgó - Válogatott nagyszerű helytállása még egy darabig fékezi az indulatokat, de nem kell hozzá néhány hét, és megint jön a stadionépítések és a sporttámogatások elleni támadássorozat

- írta Tasó a később törölt írásában.