Meghalsz, ez itt az utolsó napod, neked és a fiadnak is!

2016.07.08. 10:22

Vádat emeltek egy 49 éves gyöngyösoroszi férfival szemben, aki azzal fenyegette volt élettársát, hogy a falu mellett gyermekével együtt „lassú halállal” végzi ki azért, mert szakított vele.

Az eset még januárban történt: a férfi és élettársa között konfliktus volt, a nő meg akarta szakítani a kapcsolatot. A vita másnapján a férfi ahogy belépett a házba elővette a 15 centis pengéjű kést és rákiáltott a nőre, hogy

meghalsz, ez itt az utolsó napod, neked és a fiadnak is!

Ezután a konyhában rátámadt a nőre, előbb üldözte, majd amikor utolérte, megpróbálta földre rántani. Dulakodni kezdtek, eközben a férfi több helyen megvágta a nőt, aki próbálta elvenni tőle a kést. „Végül a férfi kerekedett felül, és ekkor felszólította korábbi élettársát, hogy menjen ki vele a határba, mivel ott lassú halállal fogja megölni őt, valamint korábbi kapcsolatából származó egy éves gyermekét is" - áll az ügyészségi közleményben.

A nő nem mert tiltakozni, karjába fogva a csecsemőt lassan elindult az úton, miközben támadója a kést mindvégig az oldalához nyomva folyamatosan fenyegette. Még nem jutottak messzire, amikor az utcán szembe jött velük három járókelő, akik felé a nő hangosan segítségért kiáltott.

A férfi erre a nő combjába szúrta a kést, majd – amikor a nő fájdalmában földre rogyott – többször belevágta a kést a mellkasába is. Az anya – összekuporodva – eközben nem magát, hanem a gyermekét védelmezte, aki végül nem sebesült meg. A szurkálásnak az utcára siető emberek közbelépése vetett véget, mivel a férfi elfutott előlük.

A nő 8 napon túl gyógyuló sebesüléseket szenvedett, de – az elkövetés eszközére, a támadott testtájékokra, a szúrások számára tekintettel – csak a véletlenen múlott a legalább életveszélyes sérülés elmaradása, írja az ügyészség.

A férfit elfogták, előzetesbe került, az ügyészség pedig életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, és indítványozta, hogy a törvényszék vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, emellett rendelje el korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását, valamint határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától is.