Mérget küldött volt barátnőjének a miskolci férfi

2016.07.15. 10:29 Módosítva: 2016.07.15. 11:09

Mérget küldött volt barátnőjének egy 39 éves férfi, súlyos testi sértés előkészülete miatt emeltek vádat ellene - közölte az MTI.

A vádlott nem tudott belenyugodni, hogy barátnője szakított vele és egy másik férfihoz költözött, ezért 2014 februárjában egy tervet eszelt ki, hogy ártson a nőnek.

Mesteri terv

Egy kis fiolába növényvédőszert öntött, majd felkereste a lány új barátjának unokatestvérét és odaadta neki. Arra kérte, hogy a mérget öntse a lány teájába. Úgy tervezte, hogy a nő a méregtől rosszul lesz. A rokon azonban megmutatta a fiatal párnak, hogy mit adott át neki a vádlott és elmondta, mire kérte őt.

Pár nap múlva a Facebookon üzenetet váltott a férfival, azt írta, teljesítette a megbízást, de arra hivatkozva, hogy a méreg nem volt hatásos, újabb adagot kért. Ekkor értesítették a rendőrséget is.

A lefoglalt szerről a szakértő megállapította, hogy mérgező, de az adott mennyiség nem halálos, viszont nyolc napon túl gyógyuló egészségkárosodást okozna.

Az ügyészség súlyos testi sértés előkészülete miatt emelt vádat a férfi ellen és pénzbüntetésre tett indítványt.  • Hírek
  • Megtakarítás