Árpád
-2 °C
3 °C

Hadházy Ákos lett az LMP társelnöke

D SOS20140207004
2016.07.16. 13:48 Módosítva: 2016-07-16 14:14:55

Az LMP Hadházy Ákost választotta meg a párt társelnökévé és ő kapja a megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot is, közölte az MTI.

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője a párt tisztújító kongresszusa közben tartott szombati sajtótájékoztatóján közölte: Hadházy Ákos társelnökségét - aki egyedüli jelöltként indult - a delegáltak 85 százaléka támogatta a titkos szavazáson, a parlamenti mandátumot pedig a küldöttek 90 százaléka neki ítélte oda.

Hadházy Ákos két fontos feladatot határozott meg a tájékoztatón, ezek egyike, hogy a kormányt 2018-ban le kell váltani, a másik pedig, hogy teljesen új irányt kell adni az országnak. Értékelése szerint a 2018-as választás egyik meglepetéspártja lesz az LMP, amelyet fenntartható, választható, megbízható és erős pártként jellemzett.

Mint mondta, nem démonizálni akar egyes kérdéseket - például az uniót, a migrációt, a nemzetközi nagyvállalatokat vagy a korrupciót -, hanem reformjavaslatokat, megoldásokat kínálni.

A tisztújítás az LMP két pozíciójában Schiffer András távozása után vált esedékessé, aki az Indexnek adott interjújában jelentette be, hogy a társelnökségről június 1-jével, képviselői mandátumáról augusztus 31-ével mondott le, megtartva párttagságát. A párt általános tisztújítást várhatóan jövő januárban tart.

Hadházy Ákos 2014 óta tagja az LMP-nek, ő a párt antikorrupciós szakszóvivője, és tagja az országos elnökségnek is. Korábban a Fideszben politizált, ahonnan 2013-ban lépett ki. A Szekszárdon állatorvosként dolgozó politikus 2006-ban és 2010-ben is a Fidesz színeiben lett önkormányzati képviselő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?