Lemarta a kutya lábát a rejtélyes neonzöld folyadék

2016.07.20. 10:56

Valamilyen neonzöld folyadék folyt az árokba Várpalotán, és egy kutya szerencsétlenségére belelépett. A kutya lábát lemarta a folyadék, akkora sérüléseket szenvedett az állat, hogy pár nap után meghalt - számolt be az esetről az ATV.

A helyiek szerint az áruház mögött árokban általában víz folyik, de előfordult már ott neonzöld folyadék. A kutya a gazdája szerint inni akart az árokból a nagy melegben, ezért ment az árokhoz, és ezért történt a baleset. Egy állatvédő, aki kezelte a kutyát, az ATV-nek azt mondta, hogy  a kutya lábáról csontig lemarta a bőrt és a húst a folyadék.

A kutyát orvoshoz vitték, már akkor is potyogott róla a hús és a szőr. Nem tudtak segíteni rajta, 4-5 nap múlva meghalt.

Később kiderült, hogy a folyadék valószínűleg a várpalotai fűtőműből folyt ki, és úgynevezett "kondicionált kazánvíz" lehetett, amelyet nátrium-hidroxiddal lúgosítottak. Az erőmű szerint ennek a folyadéknak ugyanannyi a Ph-értéke, mint a szappané, ezért nem lehet maró hatású. Nem derült ki, hogy műszaki hiba miatt került-e a szabadba a folyadék, és elhárították-e a meghibásodást.