Arnold, Levente
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Házak dőltek össze a viharban

2016.07.28. 20:30

Országszerte problémákat okozott a heves esőzés csütörtökön, a fővárosban autók süllyedtek el a felhalmozódott esővízben, Borsodban két ház összedőlt, Somogyban több helyen pincékbe tört be a víz - írja az MTI.

Autók süllyedtek el

Budapesten a Maglódi úton három, az úton felhalmozódott esővízben elsüllyedt autót szabadítottak ki a tűzoltók, miután az úttesten 100 méter hosszan 40 centiméteres magasságúra emelkedett a vízszint.

Sashalmon, a főváros XVI. kerületében egy családi ház pincéjéből egyméteres magasságúra duzzadt vizet szivattyúztak ki a tűzoltók, a VIII. kerületben pedig az autókat és a járókelőket veszélyeztető leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk - mondta a szóvivő.

A katasztrófavédelem délelőtt több tucat riasztást kapott a tűzoltók, a lezúduló esővíz pincéket, mélyebben fekvő garázsokat öntött el, a tűzoltók szivattyúkkal távolították el a vizet. Emellett országszerte leszaggatott, a közlekedést is veszélyeztető ágak eltávolítása érdekében riasztották a tűzoltókat

Az esőzés több helyen alámosta a vasúti pályát a Dombóvár-Bátaszék, valamint a Godisa-Komló vasútvonalon, ezért a helyreállításig vonatpótló autóbuszokat állítottak forgalomba.

Házak dőltek össze

A Borsod megyei Múcsonyban két lakatlan vályogház összedőlt a hirtelen lezúduló eső miatt, de Somogy megye több településén is károkat okozott az időjárás. Akadozott a közlekedés, fák dőltek ki és pincékbe tört be víz, a legnagyobb kárt Balatonvilágoson egy kidőlő, s ezzel egy villanyoszlopot is kidöntő, elektromos vezetéket leszakító fa okozta. Zselicszentpálon és Kaposvár alacsonyabban fekvő részein pincékben felgyülemlett vizet szivattyúztak a tűzoltók.

Délutánra a csapadékmennyiség csökkenésével a riasztások száma is mérséklődött, az OFK országos összesítésről péntek reggel ad tájékoztatást.

Az ország nagy részén pénteken már többórás napsütésre lehet számítani, de keleten, északkeleten még több lesz a felhő. Főként a Tiszántúlon, illetve az Északi-középhegységben többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, felhőszakadás, néhol jégeső, szélerősödés is lehet. A felhőszakadás veszélye miatt péntekre is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!