Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Két nap alatt két életet mentettek a vízimentők Szigligeten

2016.07.30. 12:08

A balatoni vízimentők élesztettek újra egy asszonyt pénteken a szigligeti srandon - írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Pénteken este egy nő telefonon bejelentette, hogy a szigligeti strandon fürdőző társa eltűnt. Mint kiderült, az asszony alkoholos állapotban ment a vízbe, a hívás után néhány perccel két civil talált rá és élettelen állapotban húzták ki a Balatonból.

A szolgálatukat éppen befejező, a parton tartózkodó két strandi vízimentő azonnal elkezdte az újraélesztést. Eközben az ábrahámhegyi kikötőből a sürgősségi mentőhajót és a tapolcai esetkocsit indítottuk a strandra, akik néhány perc alatt a helyszínre értek. Az asszonynál 12 perc után tért vissza a spontán keringés és a légzés, akit a sikeres újraélesztést követően a tapolcai esetkocsi stabil állapotban szállított a közeli kórházba.

"Ha a kiváló és jól képzett szakembereink nincsenek a helyszínen, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna. Kérjük, hogy alkoholos állapotban soha ne menjenek a vízbe. A sikeres csapatmunkához gratulálunk Bajtársainknak." - írja az OMSZ a bejegyzésben.

Csütörtökön egyébként szintén dolga akadt a vízimentőknek ugyanazon a strandon: egy idős férfit hoztak ki a vízből, aki rosszul lett és magától már nem tudott volna a partra jutni. Így két nap alatt két élet sikerült megmenteni.