Judit
3 °C
7 °C

Pénteken válogathat az időjárásból

2016.08.19. 06:28

A Dunántúlon sok lesz a felhő, és főként a nyugati felén több helyen további záporok, szórványosan zivatarok várhatóak lokálisan jelentős mennyiségű csapadékkal, majd délután fokozatosan csökken a felhőzet – írta a Met.hu.

A keleti országrészben gyengén, illetve közepesen felhős ég valószínű, és csak kevés helyen lehet csapadék. A változó irányú szél mérsékelt marad, csupán zivatarok környezetében számíthatunk átmeneti szélerősödésre. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható, az alacsonyabb értékekkel a Dunántúlon, a magasabbakkal a Tiszántúlon. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Hiába a változatos idő, rekordot nem hoz, pedig már régi mind a kettő: a leghidegebb 1981-ben volt Nagykanizsán, 4,6 fokkal, a legmelegebb 1946-ban Debrecenben, ahol 39,2 fok volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?