Előzetesbe kerülhet a rendőrök által üldözött taxis

2016.08.25. 16:04

Az ügyészség indítványozza, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba azt a taxist, akit kedd délelőtt vettek üldözőbe a rendőrök, írja közleményében a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség.

A gyanúsan viselkedő taxisra a VIII. kerületi Diószegi Sámuel utcában figyeltek fel és igazoltatni akarták, de a sofőr menekülni kezdett. Az autósüldözés a budai alsó rakparton, az Erzsébet híd közelében ért véget, ahol a taxis a szalagkorlátnak csapódott.

Elkapott taxis

Az ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatását közúti veszélyeztetés bűntettének, valamint csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt indítványozta. A vádhatóság közleményéből az is kiderül, hogy ez nem az első kihágása volt a taxisnak: többszörösen büntetett előéletű, több másik ügy miatt is büntetőeljárás folyik ellene, ráadásul korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Az előzetes letartóztatást azért tartják indokoltnak, mert fennáll a bűnismétlés veszélye. Sőt, mivel a rendőröket meglátva menekülni kezdett, azt sem lehet kizárni, hogy ismét megpróbálna megszökni. Az előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság bírója, ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.  • Hírek
  • Árfolyam