Fülöp, Evelin
EUR 392,42 Ft
USD 367,69 Ft
13 °C
27 °C

Balatonfüreden lesz a Fidesz évadnyitó frakcióülése

2016.08.27. 08:16

Szeptember 12-én kezdődik a tervek szerint az országgyűlés őszi ülésszaka, az MTI megkérdezte a képviselőcsoportokat, ki hol tartja a felkészülő tanácskozást.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya közölte, hogy a Fidesz-KDNP Balatonfüreden tartja az évadnyitó frakcióülését szeptember 7-9. között. A napirendet még nem véglegesítették, de az biztos, hogy az egyik fő téma az október 2-i kvótareferendum lesz, és biztosan tárgyalnak az oktatási és az egészségügyi rendszer átalakításáról is.

Az MSZP-frakció Visegrádon fog ülésezni szeptember 5-én és 6-án, mondta a párt szóvivője, Budai Bernadett az MTI-nek. Téma lesz Budai szerint a kormányzati korrupció elleni fellépés, az alacsony fizetések, a "romos állapotban lévő" egészségügy, az oktatás, és szó lesz a kvótanépszavazásról is.

A Jobbik szeptember 7. és 9. között tart kihelyezett frakcióülést a Győr-Moson-Sopron megyei Dunakilitin. Farkas Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese szerint megvitatják majd a valódi nemzeti konzultáció című társadalmi egyeztetésük fő témáit - az egészségügy, az oktatás és a korrupció helyzetét - és átbeszélik, hogy ezekben hogyan tehetnének javaslatokat a parlamentnek. A konzultációhoz kampány is kapcsolódik majd, a képviselői feladatokat is az ülésen tisztázzák. Farkas elmondta, hogy a párt szeretné központba állítani a munkabéremelés ügyét, és nagyobb nyomást helyezni ez ügyben a kormányra.

A Jobbik évadnyitóján Volner János veszi át a frakció vezetését, Farkas szerint erről egy formális szavazás lesz, amit a frakció alapszabálya ír elő. Változás lesz az is, hogy három új szóvivője lesz a pártnak, őket a tanácskozáskor mutatják majd be.

Az LMP évadnyitó frakcióülése Budapesten lesz, mondta az MTI-nek Gál József, a párt szóvivője.  Frakcióvezetőt is választanak a képviselőcsoportból távozó Schiffer András helyére. Az LMP korábban Hadházy Ákost választotta társelnökévé és ötödik országgyűlési képviselőjévé, de ő csak az országgyűlés őszi ülésének kezdetén, várhatóan szeptember 12-én tehet esküt, és ekkortól válhat hivatalosan a képviselőcsoport tagjává. Az öttagú frakció helyettes vezetője jelenleg Schmuck Erzsébet.

A kormány a nyáron kiadott törvényalkotási programja szerint 54 jogszabályt tervez elfogadtatni az őszi ülésszakban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás