Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Bors: Teherbe ejtett egy kislányt a nevelője

2016.09.08. 07:23

A Bors szerdán írt arról, hogy zsebpénzért kértek szexet a gyerekektől a nevelők egy magyarországi nevelőotthonban. Most újabb részletek derültek ki a rendőrségi feljelentéssel járó ügyről, miután a lap megszerezte 15 fiatalnak a jogvédőknek tett vallomását. Ezekből kiderül, hogy az egyik lány terhes lett az intézmény nevelőjétől. A vallomás szerint a lány a babát megszülte.

A Bors felkereste az egyelőre meg nem nevezett nevelőotthont, ahol a vezető nyilatkozni nem akart, és ezzel búcsúzott az újságírótól: "Egyrészt engedély nélkül mi nem mondanánk semmit, másrészt nagyobb alázattal kellene kezelni a dolgokat."

A kisebb áldozatok a névtelen beszámolók szerint 9-10, a nagyobbak 13-15 évesek, de olyan korábbi lakó is nyilatkozott a lapnak, aki szerint a nevelőotthonban őt ért perverziók miatt torzult el a szexuális élete az otthonban töltött évek után is. 

A lapnak a jogvédők azt állították, hogy a visszaélések ma is állandóak.

FRISSÍTÉS: Megszólalt az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága is. Mint írják, amint olvasták a híreket a gyermekotthon ügyéről, azonnali vizsgálatot rendeltek el, valamint tájékoztatást kértek a Budapesti Rendőr-főkapitányság által megindított nyomozásról.