Juhász: Nem gondolom, hogy ez együttműködés

2016.09.09. 17:04 Módosítva: 2016.09.09. 17:04

Juhász Péter információkat remélhetett a jogerősen elítélt Portik Tamástól abban a perben, amelyet Rogán Antal ellen folytatott. Nagyjából ennyi tűnik biztosnak abban a történetben, amiről az elmúlt napokban a Pestisrácok és a Magyar Idők írt. Utóbbi lapok tényként állítják, hogy Portik pénzelte Juhászt, bizonyítékokat viszont nem közöltek, a Tv2 Portik egyik rabtársának nyilatkozatára hivatkozik. Juhász tagadja a vádakat és jelezte: beperel mindenkit, aki ezt állítja.

Az Együtt alelnöke eközben beszámolt egy boríték átadásáról, amit szerinte akár fel is használhatnak ellene. Ezt a borítékot nem Portikék adták neki, hanem ő adta át egy bizonyos F. Erikának, és nem pénz volt benne, hanem újságcikkek a Rogán-Juhász-perről. 

Juhász az Indexnek azt mondta, miután Portik egy tárgyaláson azt állította, hogy tízmilliót adott Rogánnak, felhívta őt F. Erika és találkoztak - előtte soha nem találkoztak, nem is ismerték egymást. F. Erika előadta neki, hogy van egy képe, amin Portik és Rogán együtt szerepel és ha kéri, akkor odaadja neki.

F. Erika annak az A. E. Erikának a lánya, aki Portik kapcsolattartója. Cserébe - állítja Juhász - azt kérte a nő, hogy mivel ő nem fér internethez, megköszönné, ha a perről szóló sajtótudósításokat és Juhász facebookos posztjait megkaphatná kinyomtatva. Közben kiderült, hogy a nő igenis internetezik, a Facebookot is használja. Vagyis vagy valaki nem mond igazat a sztoriban, vagy nem internete, hanem nyomtatója nem volt a nőnek, esetleg nem ismeri a fő híroldalakat, ezért kért sajtóösszefoglalót.

Juhász azt állítja, hogy a képen kívül nem kapott információt sem F. Erikától sem Portik ügyvédjétől. "Nem gondolom, hogy ez együttműködés. Azt gondoltam, hogy ha valaki hoz nekem a perhez szükséges bizonyítékot és annyit kér, hogy a perről szóló tudósításokat nyomtassam ki, ebben semmi kivetnivaló nincsen" - magyarázta Juhász. Azt állítja, az életében nem találkozott Portik Tamással, csak a bíróságon látta őt. Azt pedig képtelenségnek nevezte, hogy Portik fizetne neki. "Aki ez állítja, azt beperelem" - mondta. 

"Miután a Portik-per lezajlott és Portik elmondta, hogy tízmilliót adott Rogánnak, felhívott ez a nő (F. Erika), hogy neki fényképe is van Rogán-Portik-találkozóról. Kapva kaptam az alkalmon, ki is tettem a Facebook-oldalamra, amikor kézhez kaptam a képet. A nő azt mondta, hogy ő nem fér internethez, ezért megköszönné, ha a posztjaimat és a tárgyalásról szóló híreket kinyomtatnám neki. Tehát nem sajtófigyelést végeztem" - mondta az Indexnek Juhász, aki szerint nem Portiknak, hanem a nőnek tett ezzel szívességet. A fénymásolatokat egy A4-es, lapos borítékban adta át a nőnek.

Juhász azt állítja, F. Erikától semmilyen információt nem kapott, kizárólag a fényképet. "Ő azt mondta, hogy tud további információkat, de mondtam, hogy ha van ilyen, akkor azt mondja el Portik ügyvédje az én ügyvédemnek, én nem akarok ebbe belefolyni. De tudtommal információkat nem kapott az ügyvédem tőle" - magyarázta Juhász.   • Hírek
  • Hírek