Jolán
2 °C
4 °C

Schmuck legyőzte Szél Bernadettet a frakcióban

2016.09.13. 13:14

Nyolc napja még csak ideiglenesen választották Schmuck Erzsébetet az LMP frakció élére, kedden azonban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy véglegesítették a tisztségre.

Ahogy akkor megírtuk, az LMP-nek azért kellett új frakcióvezetőt választania, mert Schiffer András májusban lemondott a parlamenti mandátumáról és a társelnöki posztjáról. Az ő mandátumát és társelnöki posztját Hadházy Ákos örökölte, azonban a frakcióvezetést már nem vállalta.

A logikus döntés az lett volna, hogy a másik társelnök, Szél Bernadett kapja a frakcióvezetést. Azonban az Index úgy tudja, hogy bár Szél szerette volna megkapni a posztot, a frakciótagok többsége jobbnak látta, ha Szél inkább a pártépítéssel és az országjárással foglalkozik, és inkább olyan képviselő vegye át a frakciót, aki teljes erejével erre tud koncentrálni. Így lett Schmuck Erzsébet, aki a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a képviselőcsoport országjárásba kezd az elkövetkezendő hetekben, és a tagok leterheltsége függvényében választanak frakcióvezető-helyettest egy későbbi időpontban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?