Ivó, Milán
EUR 385,94 Ft
USD 366,77 Ft
5 °C
26 °C

Schmuck legyőzte Szél Bernadettet a frakcióban

2016.09.13. 13:14

Nyolc napja még csak ideiglenesen választották Schmuck Erzsébetet az LMP frakció élére, kedden azonban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy véglegesítették a tisztségre.

Ahogy akkor megírtuk, az LMP-nek azért kellett új frakcióvezetőt választania, mert Schiffer András májusban lemondott a parlamenti mandátumáról és a társelnöki posztjáról. Az ő mandátumát és társelnöki posztját Hadházy Ákos örökölte, azonban a frakcióvezetést már nem vállalta.

A logikus döntés az lett volna, hogy a másik társelnök, Szél Bernadett kapja a frakcióvezetést. Azonban az Index úgy tudja, hogy bár Szél szerette volna megkapni a posztot, a frakciótagok többsége jobbnak látta, ha Szél inkább a pártépítéssel és az országjárással foglalkozik, és inkább olyan képviselő vegye át a frakciót, aki teljes erejével erre tud koncentrálni. Így lett Schmuck Erzsébet, aki a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a képviselőcsoport országjárásba kezd az elkövetkezendő hetekben, és a tagok leterheltsége függvényében választanak frakcióvezető-helyettest egy későbbi időpontban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás