A volt SZDSZ-es Hack Péter nemmel szavaz a népszavazáson

2016.09.15. 08:55

Nemmel szavaz a kvótaellenes népszavazáson Hack Péter, az SZDSZ egykori ügyvivője és a Hit Gyülekezetének diakónusa, aki szerint az Európai Uniónak saját határain kívül felállított táborokban kellene kiszűrnie a migránsok közül azokat, akik valóban menekültek.

Az ELTE tanszékvezető jogásza a Magyar Időknek adott interjújában arról is beszélt, hogy szerinte a brüsszeli hivatalnokok és a baloldal elveszítették kapcsolatukat a társadalommal, Európának pedig meg kell erősödnie, ami a keresztény gyökereink vállalása nélkül elképzelhetetlen.

Az EU-területén kívül kellett volna elbírálni a bevándorlók kérelmét, ez következne a schengeni rendszerből – amit csak a magyar kormány vett komolyan - mondta az interjúban Hack.  Szerinte a magyar baloldal képtelen megszólítani a szavazókat, vagy tömegeket mozgósítani, és csak egyre több uniót szorgalmaz az abból kiábrándult embereknek.

"Nem ehhez az EU-hoz akartunk csatlakozni, Brüsszel az unió lakosságát megkerülve dönt fontos ügyekben – Európának vissza kell térnie a keresztény identitásához" - mondta a volt SZDSZ-es politikus.