Jenő
-3 °C
6 °C

Házkutatást tartottak egy fideszes országgyűlési képviselőnél, a képviselő szerint ez butaság

2016.09.19. 12:04

Házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél még júliusban – értesült helyi forrásokból az Index. 

A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta értesülésünket, Nagy Andrea szóvivő mindössze annyit írt, hogy a kérdéseinkre "jelenleg nem áll módomban tájékoztatást adni".

Frissítés: kerestük az ügyben Simonka Györgyöt is, aki levelünkre azt válaszolta:

 ilyen nem volt, ez butaság.

Simonka neve a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben bukkant fel. A rendszeresen korrupciós ügyekről beszámoló LMP-s Hadházy Ákos nemrég azt állította, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi pályázataival kapcsolatban. Az egyik, 1,8 milliárdos programot az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel.

Frissítés: Simonka egy közleményt is kiadott, ami szerint politikai zavarkeltés folyik a kvótanépszavazás miatt:

"Nem tartottak házkutatást újkígyósi ingatlanomban, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanságot állítanak. Az ügy a szándékos politikai zavarkeltés kategóriájába tartozik. Nem meglepő, hogy a népszavazási kampány kellős közepén mindent bevetnek, hogy a munkánkat hátráltassák. De nem vehetjük le a szemünket a célról, a betelepítési kvóta elleni népszavazás nemzeti ügy, és a családjaink biztonságát veszélyeztető kérdés."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?