Mihály
2 °C
16 °C

Pánikgombot szereltek fel a NAV ügyfélszolgálatain

2016.09.19. 06:36

Gyakran éri inzultus a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alkalmazottait, a durvább esetek miatt évente általában 15-20 feljelentést tesz a hatóság a rendőrségen - írja a Magyar Idők.  Suller Attila, a NAV sajtófőnöke a lapnak elmondta: több munkatársat is ért már agresszió azok közül, akik nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel.

Az esetek többségében valamilyen vélt sérelem ad okot a szóbeli vagy tettleges támadásra. A zöldhatáron járőröző pénzügyőrökre például fogtak már fegyvert a cigarettacsempészek, a nagy értékű illegális szállítmány megvédéséért olykor sok mindent megtesznek a bűnözők. Agresszív fellépéssel, különféle atrocitásokkal a tapasztalat szerint egyébként a határátkelőhelyeken dolgozó pénzügyőrök, a visszásságok felfedésében fontos szerepet játszó revizorok és adóvégrehajtók, valamint az ügyfélszolgálatok alkalmazottai szembesülnek a leggyakrabban. 

Az eddigi legsúlyosabb atrocitás tavaly történt Budapesten: a NAV két végrehajtóját érte durva támadás, egyikük életét vesztette

A tragikus eset miatt új biztonsági intézkedéseket vezetett be a hivatal vezetősége, emellett technikai fejlesztéseket végeztek. A NAV sajtófőnöke elmondta: tavaly óta támadásjelzőket szereltek fel az ügyfélszolgálatokon, miközben újra felkészítették a biztonsági őröket a különféle támadások kivédésére.