Ödön
1 °C
11 °C

Gyurcsány Ferencet informálni szokták Orbán legbelsőbb köréből

2016.09.22. 07:26 Módosítva: 2016-09-22 08:23:52

Gyurcsány Ferencet Orbán Viktor legszűkebb köréből informálták arról, hogy a miniszterelnök előrehozott választásokat szeretne a kvótanépszavazás után - ezt a Demokratikus Koalíció elnöke mondta a Népszabadságnak adott interjújában. Gyurcsány Ferenc azt mondta: időnként megesik, hogy kap információkat Orbán legszűkebb köréből. Gyurcsány Ferenc szerint ha előrehozott választások lesznek, akkor a DK megteszi a magáét, mert azt gondolják, a kormánynak minél hamarabb buknia kell, és erre csak a választást tartja elfogadható eszköznek. Orbán Viktor sajtófőnöke az esetleges előrehozott választásokról az Indexnek azt mondta: Gyurcsány Ferenc kétségbeesett önmosdatási kísérleteivel nem foglalkozunk.  

A tíz évvel ezelőtt elhangzott, majd nyilvánosságra került őszödi beszédről azt mondta: azért állt elő újabb információkkal, mert ezeket most tudta meg. Egy titkosszolgálati jelentés szerint két férfi és egy nő volt kiszivárogtató. Amikor a riporter azt kérdezte, honnan szerez ma tudomást Gyurcsány Ferenc titkosszolgálati jelentésekről, a volt miniszterelnök azt válaszolta: "ugyanúgy, ahogy olykor megtudom, miről beszélget Orbán Viktor a szűkebb környezetével".

Gyurcsány kitartott amellett, hogy az őszödi beszéd kikerülése után nem kellett volna lemondania. Szerinte sokkal jobb országot csináltak annál, mint ami ma épül.

Kormányfőként elkövetett hibáim jelentős része a tapasztalatlanságból fakadt. Ma jobban vezetném az országot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?