Letartóztatták a kislétai polgármestert

2016.09.27. 23:37

Letartóztatták Madácsi Imrét, Kisléta polgármesterét, akit az RTL híradójának információi szerint múlt csütörtökön helyeztek előzetes letartóztatásba.

A Fővárosi Törvényszék a csatornának megerősítette, hogy az ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja Madácsit, ám erről nem tudni többet. Az RTL Klub információ szerint a polgármester több tárgyalásról is távol maradt, és az idézések ellenére sem jelent meg a bíróságon. Végül körözést adtak ki ellene, majd rendőrök vitték el a hivatalából.

Madácsi Imre
Madácsi Imre

A helyiek körében népszerű polgármestert tavaly a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság méltatlannak találta a címre, miután másfél év felfüggesztett börtönre ítélték egy másik ügy miatt. Madácsi társaival cégeket alapított, majd 2002-től 2005-ig megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatott, akiknek a bérezésére összesen 87 millió forint állami támogatást vettek fel, ám ennek csak töredékét, 13 milliót osztottak szét a foglalkoztatottak között.

Az ítélet után az akkor még fideszes politikus lemondott, áprilisban azonban, immár független polgármesterjelöltként, ismét indult az április 24-i kislétai időközi választáson. Akkor a Népszabadságnak elismerte, hogy egy újabb büntetőügy érintettje, és azt is hozzátette, hogy amíg nem születik jogerős ítélet ellene, addig csak vádlottnak tekinthető, és nincs eltiltva attól, hogy induljon egy választáson. Amikor a lap megkérdezte tőle, mi az oka annak, hogy ismét megméretteti magát, Madácsi azt közölte: Kisléta lakói kérték ezt tőle,

neki nem álmai netovábbja, hogy polgármester legyen.

A letartóztatás miatt az RTL szerette volna megszólaltatni a település alpolgármesterét is, ő azonban nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy még nem értesítették őket hivatalosan a történtekről.