Auguszta
-7 °C
0 °C

Ázsiában és Ausztráliában már dübörög a népszavazás

2016.10.01. 23:19

Megkezdődött az ázsiai magyar külképviseleteken a kvótanépszavazás, helyi idő szerint vasárnap reggel, írja az MTI.

A külképviseletek helyi idő szerint reggel 6-tól este 7 óráig várják a szavazókat. Az első Amerikán kívüli szavazóhelyiség Új-Zélandon, Wellingtonban nyílt meg, közép-európai idő szerint este 7 órakor, ide 14 szavazót várnak. Szombat este 9-kor nyitottak a szavazóhelyiségek Ausztráliában (Canberrában és Melbourne-ben), a két szavazóhelyiségbe összesen 70-et embert várnak. 

Az első ázsiai szavazóhelyiség Japánban (Tokió, itt 18 szavazót várnak) és Dél-Koreában (Szöul, 19 szavazó) nyílt meg, közép-európai idő szerint szombaton este 11-kor. 

Éjfélkor nyílik meg a Kínai Népköztársaságban Csungking, Sanghaj, Hongkong és Peking szavazóhelyisége, a négy külképviseletre összesen 87 szavazót várnak. A kínai szavazóhelyiségekkel egy időben nyit ki Szingapúr, Ulánbátor és Kuala Lumpur szavazóhelyisége is, ahol 22, 5 illetve 10 szavazót várnak. 

Egy óra múlva, közép-európai idő szerint 1 órakor nyit a magyar külképviselet Thaiföldön (Bangkok),  Vietnamban (Hanoi és Ho Si Minh-város) és Indonéziában (Jakarta), ezekbe összesen 55 szavazót várnak.

Közép-európai idő szerint hajnali 2-kor nyitnak a szavazóhelyiségek Kazahsztánban (Asztana és Almati, összesen 18 szavazó). Fél órával később nyit a külképviselet Indiában (Új-Delhi és Mumbai), újabb fél óra múlva pedig Pakisztánban (Iszlámábád) és az oroszországi Jekatyerinburgban, a négy helyen 51-en szeretnének szavazni.

A felsorolt 22 külképviseleten összesen 369 magyar választópolgár kíván voksolni. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!