Akkora a veszély Szerbia déli határán, hogy Szijjártó rögtön odaküld húsz rendőrt

DSZZS20161003108
2016.10.03. 15:44

 Magyarország húsz rendőrrel támogatja Szerbia déli határának védelmét, mert reális a veszélye egy újabb bevándorlási hullám megindulásának a Nyugat-Balkánon keresztül

− mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel.

Akkor még egyszer: „Magyarország húsz rendőrrel támogatja Szerbia déli határának védelmét, mert reális a veszélye egy újabb bevándorlási hullám megindulásának a Nyugat-Balkánon keresztül."

Nézzük, emlékszik-e még a számokra:

Hány rendőrrel támogatja Magyarország Szerbia déli határának védelmét azért, mert reális a veszélye egy újabb bevándorlási hullám megindulásának a Nyugat-Balkánon keresztül?

De mit mondott még Szijjártó?

ma a két ország kapcsolatrendszerét a történelmi megbékélés jellemzi. Ha minden környező ország annyit tett volna a magyar nemzeti közösségért, amennyit a szerb kormány, ma a Kárpát-medence békésebb és nyugodtabb hely lenne (...) a szerb kormány az EU-sztenderdeket is felülmúlva bánik a magyar nemzeti közösséggel.

Borítókép: MTI / Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Ivica Dacic szerb külügyminiszter sajtótájékoztatója a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. október 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt