Endre, Elek
16 °C
28 °C

Migránskereső ügyességi feladat is volt a rendőrség kamionsofőr-versenyén

2016.10.04. 09:55 Módosítva: 2016-10-04 10:03:25

Negyedik alkalommal rendezték meg az ország legnagyobb kamionos versenyét a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága közös szervezésében. 

A zsámbéki döntőn az ország tíz legjobb kamionsofőrje mérte össze tudását az egymillió forintos fődíjért és természetesen az elismerésért. Az idei bajnok – két év kihagyás után – ismét Könczöl András lett, de nem ettől marad emlékezetes a verseny. 

2016-ban ugyanis a kor kihívásaira reagálva új feladattal bővült a megmérettetés. „Egy komplex próba keretében a versenyzőknek egy rakodótérben megbúvó migránst kellett megtalálniuk, amelynek során a proaktív, szakszerű eljárást díjazták a bírák” – olvasható a derbiről szóló sajtóközleményben. 

Arra sajnos nem térnek ki a szervezők, hogy a rakodótérben megbúvó migránst egy igazi, magyarországi menekülttáborból kölcsönvett afgán menekültnek kellett alakítania, esetleg felbéreltek egy színészt a feladatra, netán külföldről, például Belgrádból importáltak egy szír férfit a megmérettetés kedvéért. 

A zsámbéki összejövetelre egyébként a szervezők meghívták Bándi Attilát, a nemrég megtámadott kamionsofőrt is, aki a helyszínen adományokat vett át. Ezáltal „a szervezők idén nem csak a feladatsorban reagáltak a migránstámadásokra” – írták a közleményben.