Az ügyészség is nyomoz Szegedi Csanád ügyében

2016.10.11. 09:13

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az ügyészség Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselő ügyében - írja a Magyar idők. A pártból azóta kilépett és zsidó hitre áttért képviselőt egy volt gyakornoka feljelentése alapján azzal vádolják, hogy a kémügyekben gyanúba keveredett Kovács Béla jobbikos EP képviselővel együtt több csalásgyanús ügybe is belekeveredtek. Emiatt az EU csalás elleni hivatala, az OLAF már tavaly tavasszal nyomozni kezdett.

A vád szerint például Szegedi több fiktív gyakornok után is felvette az EU-tól járó pénzt, a fantom asszisztenseket pedig a saját lakására jelentette be. A hatóságok az asszisztensek repülőjegy- és üzemanyag költéseit is vizsgálják. Egy másik esetben a jobbikos képviselő kárpátaljai diákokat fogadott Brüsszelben, akik után felvette a megvendégelésükre kérhető fejpénzt, viszont a diákokat a legolcsóbb hostelben szállásolta el és még a menzára sem fizette be őket. 

A lap emlékeztet, hogy korábban Szabó Andrea, a jobbikos pártigazgató Szabó Gábor húga és Novák Előd jobbikos képviselő is dolgozott Szegedi Csanád brüsszeli asszisztenseként. 

Az ügyészség a nyomozás során már több tanút meghallgatott, többek között több volt gyakornokot is. A Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint Szegedi Csanád nem gyanúsított az ügyben.