Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Orbán fogadta Semjént

D MTZ20161003009
2016.10.12. 15:12

Az alaptörvény sikeres módosítása érdekében Orbán Viktor egyeztetést kezdeményezett minden parlamenti frakcióval rendelkező párt elnökével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője ezzel is egyértelműen jelezte, hogy a Fidesz-KDNP-n belül Semjén Zsolt pártjának is van frakciója.

Orbán-Semjén csörte

A kormányfő és a kormányfőhelyettes találkozójára szerdán az Országházban került sor – tudta meg az MTI.

A megbeszélésen Semjén nyíltan felvállalva a KDNP álláspontját közölte Orbánnal:

pártja egyetért az alkotmánymódosító javaslat irányával és tartalmával, képviselői a parlamenti szavazás során a módosítást támogatni fogják.

Havasi a közleményében emlékeztetett arra is, hogy az október 2-i érvénytelen népszavazáson a választásra jogosultak 40 százaléka, azaz a szavazáson résztvevők 98 százaléka voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre.

  • Ezzel létrejött egy új egység Magyarországért.
  • Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását.
  • A 98 százalékos többség, 3,3 millió ember egybecsengő akarata kötelezi Magyarország kormányát is, ezért kezdeményezte a miniszterelnök az Alaptörvény módosítását – idézte Havasit az MTI.