Három dologban sem mondott igazat Lázár

2016.10.13. 17:54

Az október 13-ai Kormányinfón három olyan kijelentés is elhangzott Lázár János szájából, amiről nagyon hamar kiderült: az nem felel meg a valóságnak. A politikus szavait gyorsan korrigálta közleményben két parlamenti párt, az MSZP és a Jobbik is, de még az is kiderült, hogy a Rogán Antal helikopterezéséről szóló, kedélyeskedőnek szánt válaszával is sikerült vékony jégre mennie.

Az MSZP nem is tárgyal

Lázár János a kormányinfón bejelentette, hogy a miniszterelnök egyeztet a frakcióval rendelkező pártok vezetőivel az alaptörvény módosításáról: pénteken az MSZP elnökével, a jövő héten pedig a Jobbik elnökével találkozik.

Csakhogy nem sokkal később az MSZP közleményt adott ki, miszerint

A miniszterelnök részéről valóban volt megkeresés az alaptörvénnyel kapcsolatban, de miután az „új többség” egy népszavazáson ezt nem támogatta, az MSZP elnöksége és parlamenti frakciója egyhangúlag döntött arról, hogy nem veszünk részt az alaptörvény módosításában.

– közölte Molnár Gyula, az MSZP elnöke. A közlemény kitér arra is, hogy „ha a miniszterelnök hazánkat érintő biztonságpolitikai ügyekben, a jogállamiság, a sajtószabadság helyreállításáról, vagy az európai uniós jövőnkről akar velem beszélni, úgy állok elébe a személyes találkozónak”. Lapunk úgy tudja, hogy Molnár mindvégig világossá tette: nem tárgyal az alaptörvényről, nem vesz részt a módosításról szóló egyeztetéseken.

Jobbik: Lázár János bődületesen nagyot hazudott

A Jobbik is közleményt adott ki a mai kormányinfó után, amiben azt írják, Lázár 65. kormányinfón kijelentette, hogy 2006 óta két olyan politikusról tud, akik egyszer leadták a feleségük vagyonnyilatkozatát is: ez maga Lázár János és Orbán Viktor.

Ezzel szemben a Jobbik parlamenti képviselői két éve önként leadják a velük közös háztartásban élők vagyonnyilatkozatait is, legyen szó házastársról, élettársról vagy gyermekeikről

– közölte Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője. A párt ennél tovább is ment. A közleményük arra is kitér, hogy „egyedüli pártként a Jobbik képviselői és hozzátartozói nyilatkoztak arról is, hogy nincsen semmilyen offshore-cég érdekeltségük, ahogyan a Quaestor-botrány kapcsán is csak a jobbikosok és a velük egy háztartásban élők jelentették ki, a cég bedöntése előtt nem vettek ki bennfentes információk alapján semmilyen pénzt, vagy betétet a Quaestorból.”

Szédülés

Volt még egy dolog, amiben nevetséges hárítást fedeztünk fel: amikor megkérdezték Lázárt, elutazna-e helikopterrel, azt válaszolta, hogy

Nem utaztam életemben helikopterrel, nem is tervezem. Ha egy székre felállok, már tériszonyom van.

Majd megtaláltuk azt a képet, amin egy makói lakossági fórumot egy padról vezényelt le.

D KZG20140521009
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI