Sofőr is járt roma önkormányzatnak bérelt elnöki Audi mellé

2016.10.20. 07:43 Módosítva: 2016.10.20. 07:49

A súlyos adósságokkal küszködő Országos Roma Önkormányzat elnökének nemcsak egy több millió forintos Audi A4 S Line-t lízingelt a szervezet, de sofőr is járt mellé, írja a Magyar Nemzet.

A cigány szervezet hivatala a Magyar Nemzet megkeresésére elismerte, hogy Balogh János ORÖ-elnököt havonta bruttó 250 ezer forintos fizetésért szállítja egy megbízott sofőr. A lap ráadásul úgy tudja, hogy a sofőr az elnök rokona, Balogh János veje, de ezt már nem erősítette meg a kisebbségi szervezet.

Az ORÖ egy 2015-ös évjáratú Audit lízingel 72 hónapos futamidővel, havonta közel 100 ezer forintért, vagyis csaknem hétmillió forintért. A beszerzést  a szervezet a  korábbi hivatali autó rossz műszaki állapotával és „közlekedésbiztonsági szempontokkal” indokolta.

Az ORÖ súlyos adósságokkal küzd, miután a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett Híd a munka világába program után a szervezetnek összesen 1,6 milliárd forintot kell visszafizetnie az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), ami éves költségvetésének körülbelül a négyszerese. Az ORÖ az Albacomp informatikai cégnek is körülbelül 70 millió forinttal tartozik, miután 4500 táblagépnek az árát nem fizették ki a társaságnak.