Nemcsak Mészáros él jobban, hanem az egész ország

2016.10.21. 20:16 Módosítva: 2016.10.21. 23:42

Informatívnak semmiképpen sem nevezhető az a beszélgetés, amit aHír Tv folytatott Mészáros Lőrinccel azokról a hírekről, hogy ő fogja megvenni a nemrég bezárt Népszabadságot (illetve az azt kiadó Mediaworksöt). 

Mészáros sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta ezeket a híreket, mert "a sajtó azt ír, amit gondol". Néhány éve például ő maga azt sem gondolta volna, hogy szállodákat vesz, ezért most semmit sem zár ki, folytatta a mellébeszélést.

Ezen az alapon tehát az sem elképzelhetetlen, hogy az elkövetkező hetekben mondjuk vesz egy újságot vagy egy tévét. 

Itt megnézheti a beszélgetés leiratát, de garantáltan ettől sem lesz okosabb. 

Az ország leggazdagabb gázszerelője egyetlen konkrétumot mondott. Ezt: A  Népszabadság felfüggesztését a rendszerváltozás végének tekinti.

Péntek este tíz óra után a beszélgetés egy másik része is felkerült a Hír Tv honlapjára. Itt Mészáros Lőrinc a következőkről beszél:

  • ők is a nulláról kezdték, de pályázaton csak az nyer, aki pályázik, és ők pályáztak
  • nem a miniszterelnök strómanja. „Ez egy butaság. Ez egy butaság. Nézze, amit elértem, azt magam tettem, magam dolgoztam, illetve a körülöttem lévő embereim, akik hosszú évek óta értem dolgoznak”.
  • Lionel Messi is Mészáros Lőrinc horvátországi nyaralójában töltötte volna a hétvégét a horvát Ivan Rakitic-csel, ha nincs a futballhuligánokkal történt incidens. „Ez nem az eszéki klubnak a nyaralója, ez nekem, egy privát cégemnek a nyaralója.”
  • „Remélem, nem elcsépelt, amit mondok, de szerintem jobban élünk, és nemcsak Mészáros él jobban, hanem az egész ország”. Mészáros Lőrinc szerint ezt az is mutatja, hogy ma alig lehet foglalni helyet egy wellness szállodába. Ezért is vesz hoteleket. Övé az egerszalóki Saliris és a balatonalmádi Ramada is.
  • Már nem terjeszkedne új terepre az üzleti életben, de  "ha az embernek pénze van, bármit megvehet".