Juhász: Egy dubaji Halloween-partin járt Rogán Antal

2016.11.05. 12:30 Módosítva: 2016.11.05. 13:28

November elsején egy Halloween-partin járt Dubajban Rogán Antal, állította szombat délelőtt Juhász Péter az Együtt alelnöke azután is, hogy a külügyminisztérium közleménye szerint Rogán az elmúlt egy hétben sem hivatalos, sem magánúton nem járt az Egyesült Arab Emírségekben.

Juhász Péter azt mondta: informátora egy fényképet is felajánlott számára, amin Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát irányító miniszter egy Halloween-partin látható Dubajban. A kép állítása szerint kedden, tehát november elsején készült. 

Juhász: Rogán egy Halloween partin járt Dubajban

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szombat reggel azt közölte: az Egyesült Arab Emírségekbe akkreditált magyar nagykövet hivatalosan is érdeklődött az ottani illetékes hatóságoknál, ahonnan november 4-én azt a választ kapta, hogy 

Rogán Antal az elmúlt egy hétben sem diplomata-útlevéllel, sem magánútlevéllel nem járt az Egyesült Arab Emirátusok területén.  

Juhász Péter szerint nyilvánvalóan nem lehet igaz ez a cáfolat. Ilyen információt ugyanis nem adhatnak ki hatóságok sem egy magánszemélyről, sem egy miniszterről. A minisztérium azonban közölte, Rogán Antal hozzájárulásával adták ki ezt az információt.

Juhász Péter csütörtökön jelentette be: információi szerint Rogán Antalt az 5 csillagos Dubai Palm Hotelben látták egy másik ember társaságában. A másik ember Juhász szerint Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa volt. 

Csütörtökön fel is hívták a dubaji Atlantisz hotelt, amelynek recepciósa azt állította, valóban volt Rogán Antal nevű vendégük, de már néhány nappal korábban kicsekkolt a hotelből. A cikk megjelenése után a Valton ügyvezetője elismerte, hogy Dubajban volt, de azt írta, az iskolai őszi szünetben feleségével és gyermekeivel szabadságát töltötte Dubajban, de nem nyaralt együtt és nem is találkozott Rogán Antallal.

A sajtótájékoztatón szóba kerültek azok a hírek is, amelyek szerint a napokban elfogtak egy Rogán Antalhoz köthető, a letelepedési kötvény-bizniszben érdekelt budapesti ügyvédet, és nála állítólag több száz millió forint készpénzt találtak.

Az elfogás hírét cáfolta a Legfőbb Ügyészség, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ és maga az érintett is. 

Juhász Péter erről azt mondta, ebben az esetben egy dezinformációra ültethették fel a teljes magyar sajtót, és a cél akár a teljes média lejáratása is lehetett. Ez utóbbi hír ugyanis már egy héttel korábban terjedt politikusok és újságírók között, és hihetőnek is tűnt.

A sztorit végül a Vasárnapi Hírek írta meg (az Index nem írt az ügyről, amíg nem tudtuk ellenőrizni az információkat, ezért kérdéseinket elküldtük az illetékeseknek, amikre választ csak a mai napon kaptunk - a szerk.). Juhász azt mondja: ennek az akciónak a célja nem más, minthogy a Rogán Antal egyéb súlyos ügyeivel foglalkozó sajtót hiteltelenítsék, szavahihetőségét megkérdőjelezzék.  

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte: Juhász Péter "hazugsággyárához" az elmúlt napokban több magyar sajtóorgánum is asszisztált. "A hazugságok terjesztőivel szemben ma már a polgári peres eljárás nem elegendő, így

miniszter úr az érintett ügyekben büntetőfeljelentést tesz.  

A sajtótájékoztató után a Facebook-oldalán közzétett videóban Juhász Péter arra kért mindenkit, hogy ha látja bárhol bárkivel Rogán Antalt, fényképezze le, vegye fel a hangját. Ha pedig valakinek tudomása van arról, hogy Rogán Antal egy korrupciógyanús üggyel áll kapcsolatban, azt mondja el a sajtónak vagy az ellenzéki politikusoknak.