Megérkezett az első hó!

2016.11.08. 11:22 Módosítva: 2016.11.08. 13:33

Az Időkép cikke szerint megérkezett az első hó Magyarországra, Vas és Zala megye több pontjáról is havazást jelentettek kedd délelőtt.

A Veszprém megyei Kab-hegyen pedig délután már átlagosan 4 cm friss hó hullott.

A beáramló hidegnek köszönhetően a nyugati országrészben sok helyen a síkvidéken is havazik. Gellénházán mindössze 1-2 fokot mutatnak a hőmérők, és nagy pelyhekben hullik hó. De esik a hó a szintén Zalai megyei Lovásziban és Kistolmácsban is, egy olvasói fotó tanúsága szerint a zöld füvet már fehér hó tarkítja. Továbbá hull a pelyhes a Lentiben, Zalaegerszegen és Pusztaszentlászlón is.

Az Időkép a Vas megyei Kétvölgyben elhelyezett kamerája ezt a képet rögzítette ma délelőtt:

A hegyekben már korábban is esett hó, legutóbb vasárnap este a Kőszegi-hegységből, 700 méteres magasságból jelentettek havazást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 3-10 fok körül alakul, 5 fok alatti maximum a Dunántúl nyugati felén várható. Szerda hajnalban mínusz 3 - plusz 5 fok várható, reggel pedig nagyrészt erősen felhős égre, ködre ébredhetünk. Délutánra kitisztul az ég, és az ország legnagyobb részén naposra fordul az idő, 5-10 fokban reménykedhetünk.

Csütörtök hajnalban mínusz 4 - plusz 2 fok lesz, a köd pedig csak a déli órákra oszlik fel. A nagyrészt erősen felhős égből néhol kisebb eső, szitálás is várható. Napközben 3-9 fokig melegszik a levegő. Pénteken délután újabb csapadékhullám érkezik, nyugat felől egyre többfelé elered az eső, az Északi-középhegységben havas eső, hó is lehet. A hajnali mínusz 3 - plusz 3-ról 4-9 fokra emelkedik a hőmérséklet napközben.