Otthagyta a Liberális Pártot Bodnár Zoltán

2016.12.02. 08:09

Már egy hónapja nem tagja a Fodor Gábor vezette Liberális Pártnak Bodnár Zoltán, a politikus ezt a Facebook-oldalán közölte: "Minden külön értesítés helyett azok számára, akik még nem tudják ezúton közlöm, hogy november elején kiléptem a Magyar Liberális Pártból, egyúttal visszavonulok a pártpolitizálásból."

Bodnár egykoron Magyar Export-Import Bank (Eximbank) vezérigazgatója, majd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke volt. 2014-ben őt indította budapesti főpolgármesternek a Liberális Párt. Politikai szereplései során a legtöbbször az ATV-ben lehetett látni, gyakori vendég ott.

Bodnár kérdésünkre azt mondta, ez egy hosszabb folyamat eredménye volt, októberben már az ügyvivői posztról is lemondott, de ezt akkor nem kommunikálták.

A kilépés oka Bodnár szerint az volt, hogy politikai nézetkülönbségei alakultak ki Fodor Gábor elnökkel, amit leegyszerűsítve úgy fogalmazhatunk meg, hogy a párt Orbán Viktor ellenzéke, vagy az egész "diktatórikus rendszer" ellenzéke legyen. Bodnár az utóbbit képviselte, amiből más stratégia következik, mint az elsőből. Ugyanakkor Bodnár szerint nem az vezetett a szakadáshoz, hogy a Liberálisok az Igen-kampányt nyomták a kvótaszavazáson. Sokkal inkább azért döntött a távozás mellett, mert

ez a párt politikai karanténba került az ellenzéki oldalon, és hogy hogy lehet kijönni ebből, nem látom.

Bodnár azt mondta, arra jutott, hogy "a szellemi integritását" csak úgy tudja megőrizni, ha távozik. "Nem ülök át sehová, nem lépek be sehová, pártpolitikai kalandozásom a végéhez ért" - mondta a folytatásról Bodnár, aki a jövőben több időt kíván tölteni az egyetemen.