16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Fidesz-közeli vállalkozó telkein épülhet a szuperkórház

2016.12.05. 10:25 Módosítva: 2016.12.05. 12:31

A Magyar Nemzet utánanézett, kinek a tulajdonában van az a földterület, ahová az új budapesti kórházat akarják építeni. Az autópálya mellett fekvő Dobogó nevű terület nagy része egy Tamás László nevű, Fidesz-közeli vállalkozóé, írja a lap. A hatályos tulajdoni lapok szerint a csaknem 8,8 hektáros területet ő maga és lánya, az általuk működtetett közös cég, valamint üzlettársuk birtokolja.

A dél-budai szuperkórház helyszínéhez a kormány összesen 14,45 hektáros területet jelölt meg. Egy kormányhatározat szerint a beruházás megvalósításához fontos az ingatlanok egységes tulajdoni helyzetének biztosítása. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi kormányinfón már azt is elárulta, hogy 5 milliárd forintos beruházást igényel az ingatlan megszerzése és közművel való ellátása.

A Magyar Nemzet szerint az itt lévő nyolc földterület közül négy Tamás Lászlóhoz köthető. A vállalkozó milliárdos építőipari beruházásokat hajtott végre. 1998 és 2002 között Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, 2010 után a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagjaként dolgozott.

Most is két önkormányzattól kap fizetést. Két évvel ezelőtt fideszes javaslatra beválasztották a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottságba, és ugyanezt megtették a kormánypártok Kőbányán is, ahol 2014 óta Tamás László a gazdasági és pénzügyi területért felelős hasonló pozícióban.

A Dobogón a XI. kerületi önkormányzaté egy 2000 négyzetméteres rész, a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában pedig egy közel 5,5 hektáros erdő van. A Magyar Nemzet szerint egyelőre nem tudni, mi lesz a fák sorsa, ha elkezdődik az építkezés.   • Hírek
  • Hírek