Előd
9 °C
17 °C

Mészáros Lőrinc cége tucatnyi gellérthegyi fát irthatott ki engedély nélkül

2016.12.09. 09:56

Most már biztosan látja a fától az erdőt annak a gellérthegyi luxusvillának a leendő lakója, melyet a Bérc utcában Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. épít. A 444.hu-n megjelent sztori szerint ugyanis a Bérc utcai luxusvilla építkezése során eltűntek a telekről azok a fák, melyeket a kiadott építési engedély során a Mészáros-féle cégnek meg kellett volna hagynia.

google
Fotó: Google Maps

Az építkezés 2014. május 14. után indult meg, de az építési engedélyben kikötötték, hogy 27 fát meg kell hagyni a telken, különösen azt a fekete fenyőt, melyen egy egerészölyvpár fészkel. Csakhogy a lap most kiment fotózni az építkezésre, és a képekből egyértelműen kiderül: a fák eltűntek, egyedül egy fekete fenyőt lehetett felismerni – azt is kivágva.

A lap megkérdezte az önkormányzatot, mindez hogyan lehetséges, ám a hivatalos válaszból kiderült, a kerületnek fogalma sincs a természetkárosításról:

Köszönjük, hogy felhívta az önkormányzat figyelmét a kialakult helyzetre. Kollegáink helyszíni szemlével tisztázzák a tényállást, és amennyiben az építési engedélytől eltérő módon történtek fakivágások, a vonatkozó 18/2014 (XII. 11.) Kt. számú önkormányzati rendeletünk alapján fogunk eljárni.

A 444.hu szerint az építkezést megrendelő Teif Terra Kft.-ről korábban is sejthető volt, hogy a cég azé a a Duna Aszfalt-tulajdonos Szíjj Lászlóé, aki Mészáros Lőrinccel együtt nyeri sorra a közbeszerzéseket, „azután viszont, hogy a Tief Terrát a svájci EM Tiefbau AG-tól 2016. január 29-én maga Szíjj László vette át, kétség sem férhet ahhoz, hogy az ő villája épül a gellérthegyi szupertelken" – írja a lap.