Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jóvá teszik bűneiket a budapesti rabok

2016.12.17. 16:10

Az ország egyik legnagyobb és legrégibb börtöne, az idén 120 éves Budapesti Fegyház és Börtön is csatlakozott a minden hazai büntetés-végrehajtási intézetet érintő, közel 500 fogvatartott bevonásával rendezett jóvátételi rendezvénysorozathoz.

Az úgynevezett „Gyűjtőben” elhelyezett fogvatartottak önkéntesen vállalták, hogy szombaton kitakarítják, rendbe teszik és felújítják a REX kutyaotthon újpesti telephelyét, felújítják a látogatói pihenő kültéri bútorait. A fogvatartottak az állatok gondozásából is kivehették a részüket, hiszen a takarításuk és etetésük mellett a közös játékban is részt vehettek. Az eseményről az MTI képekben számolt be: 

A tettük következményeiért felelősséget vállaló elítéltek szándéka, hogy az ehhez hasonló jóvátételi kezdeményezésekkel is bizonyítsák, akarnak és képesek szabadulásuk után visszailleszkedni a társadalomba - közölte a BvOP Kommunikációs Főosztálya.