10 milliárdot kapott a kormánytól, de azt sem tudják, mi az

2016.12.21. 08:52 Módosítva: 2016.12.21. 11:16

10 milliárd forintot kapott a kormányól idén a Szegedi Ifjúsági Centrum, amiről hivatalosan nem is lehet tudni, hogy micsoda - írja a Délmagyar.hu.  Az önkormányzaton sosem hallottak még róla, de a Délmagyar.hu és a Szegedma.hu viszont úgy tudja, a püspökség kapta ezt a pénzt a stadionra.

A Portfolio.hu írta meg hétfőn, hogy a kormány szép csendben példátlan döntést hozott: csupán az Orbán Viktor által aláírt, szombati Magyar Közlönyben megjelent egyetlen mondat  utal arra, hogy a kormány azonnali hatállyal 306,8 milliárd forintot csoportosít át az egyes költségvetési fejezetek között az idei költségvetésben. Kiderül belőle, hogy 40,2 milliárd forinttal jut kevesebb kiemelt közúti projektekre, és 40 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak a Nemzeti Foglalkoztatási Alapnál. 39 milliárd forinttal több megy viszont az egyedi sportlétesítmény-fejlesztésekre, és a határozat szerint a Szegedi Ifjúsági Centrum még idén kap 9,7 milliárd forintot a kormánytól.

A Délmagyar az önkormányzatot kérdezte meg, mi az a Szegedi Ifjúsági Centrum, de azt felelték, ők sem tudják, nem hallottak még róla, ők is a Magyar Közlönyben olvastak a támogatásról.  A lapnál olyat is hallottak, hogy a püspökség kapta a támogatást a kormánytól a Dorozsmai úti focipálya körüli területre, ahol ifjúsági centrumot alakítana ki.

A Szegedma.hu értesülései szerint ez a döntés a szegedi stadionberuházás ismételt kormányzati megerősítését jelenti, a létesítmény nemcsak mint futballstadion funkcionálna, hanem ifjúsági, közösségi feladatokat is ellátna, a költségvetése a tervezett hárommilliárd forintos összeg helyett így már közel tízmilliárd forintról szól. A portál érdeklődésére a Szeged 2011 Kft ügyvezetője megerősítette az információt, a vonatkozó költségvetési tétel valóban a szegedi futballstadion megépülését segíti. A beruházás részleteit Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke a egy sajtótájékoztató kereteiben ismerteti majd.