Meghamisították Orbán interjúját a szülőföldjén

2016.12.24. 21:34

Karácsony délutánján  közleményben kért elnézést a Pannon Lapok, amiért "ismeretlenek" meghamisították Orbán Viktorral készített interjújukat. Egészen pontosan épp a Fejér Megyei Hírlap adott elvileg olyanokat a Orbán szájába, amiket ő szerinte nem is mondott.

Itt elolvashatja, hogy mit akart Orbán a vidéki újságokban látni karácsony előtt.  

Persze meg is tippelhetjük, hogy a fő üzenetek közül mi kerülhetett be a hamisítás miatt, mi az, amit Orbán pont másképp mondott.

Mit mondott Orbán valójában?

Vasárnap reggelre eddig négy olyan valószínűsíthető trollkodást találtak az interjúban, amiket Orbán jó eséllyel nem használna: 

Az egyik szerint Orbán azt magyarázza, hogy "Magyarország azért stabil ország a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket."

A másik, szerint végül azt kívánja Orbán, hogy "minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez".

A harmadik szerint "a korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk."

Illetve van egy olyan eltérés, hogy a megyei lapban Orbán szerint "a kórházi hullák száma is emelkedik", nem csak az ápolónők bére. Ilyet tényleg nem valószínű, hogy Orbán szóba akarna hozni. 

A Pannon Lapok azt közölte a dologról, hogy az interjút "ismeretlen tettesek meghamisították. Olyan mondatok kerültek a beszélgetés szövegébe, amelyeket a kormányfő nem mondott." A Pannon Lapok Társasága minden érintettől elnézést kér, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.